Ontmoet de bacterie die verantwoordelijk is voor jouw roze badkamer.

Heb je weleens opgemerkt dat je douchewand of afvoer er oranje of roze uitziet?

Deze vlekken heten roze schimmel. Maar laat je maar niet misleiden... Ze worden eigenlijk veroorzaakt door een bacterie genaamd Serratia Marcescens.

Deze Gram-negatieve bacterie is niet tevreden om in de achtergrond te blijven. Oh nee, het is de opstandige artistieke aard van de microbenwereld die zijn stempel drukt door het produceren van het gekleurde molecuul prodigiosine.

Deze bacterie gedijt niet alleen goed in warme en vochtige omgevingen, maar heeft ook een dieet nodig dat rijk is aan vetten en mineralen. Het vindt deze essentiële voedingsstoffen in de restanten van zeep en shampoo in badkuipen, in de minerale afzettingen van hard water, en zelfs in minder aantrekkelijke sporen van lichaamsafval die kunnen achterblijven in douches of toiletten.

Is het gevaarlijk?!

Maak je geen zorgen - het is meestal onschadelijk (tenzij je onderliggende immuunproblemen of open wonden hebt!).

Gelukkig kan besmetting gemakkelijk worden verwijderd met regelmatige reiniging. Onze badkamerreiniger is hiervoor ideaal! Soms is het echter nodig om wat extra grondig te schrobben met een oude tandenborstel om de vlekken volledig te verwijderen.

Tips om deze roze bacterie in je badkamer te voorkomen:

1. Was frequent jouw handen (met onze handzeep!), vooral na gebruik van het toilet, om de verspreiding van Serratia marcescens bacteriën naar andere oppervlakken te stoppen.

2. Houd oppervlakken droog. Aangezien roze schimmel gedijt in vochtige omgevingen, zorg ervoor dat je de douchewanden snel droogt na elk gebruik.

3. Rangeer douchegordijnen netjes zodat ze sneller drogen. Was gordijnen en voeringen minstens een keer per maand.

4. Verwijder regelmatig zeepresten, omdat ze lichaamsoliën bevatten die schimmel en bacteriën voeden.

5. Als er iets van zeep, shampoo of conditioner gemorst is op de douchewand of de vloer, veeg het dan meteen schoon.

6. Verlaag binnenshuis de luchtvochtigheid door ventilatoren, luchtontvochtigers te gebruiken en lekkende leidingen direct te repareren.

7. Reinig regelmatig met deYOKUU badkamerreiniger zodat je je nooit meer zorgen hoeft te maken 🙌

1 van 3