FAQ

Wij hebben de antwoorden op al jouw vragen.

OVER ONS

Vanwaar de naam YOKUU?

YOKUU komt van het woord ‘shinrin-yoku’, een Japanse therapie waarbij mensen tijd doorbrengen in een bos voor de heilzame effecten van zo’n verblijf. Letterlijk vertaald betekent het ‘bosbaden’. Met YOKUU breng je een stukje natuur binnen in huis en kan je baden in goede bacteriën.

Waarom schoonmaken met probiotica?

Onze actieve producten bevatten probiotica. Probiotica zijn levende organismen uit de natuur die op het vlak van schoonmaak wonderen verrichten. De bacteriën blijven actief op het oppervlak, na de schoonmaak, en breken daar tot wel zeven dagen lang vet, vuil en geur af. Dat betekent dat ook na de schoonmaak nog vuildeeltjes worden verwijderd.


Probiotische producten maken het oppervlak schoon en zorgen niet alleen voor een zichtbaar schoner resultaat, maar ze zijn ook efficiënt tegen geurtjes. Dit diepe schoonmaakproces wordt microscopische schoonmaak genoemd omdat probiotica doordringen tot in de kleinste gaatjes.


Nadat je een YOKUU product hebt opgelost en aangebracht op een oppervlak, herstellen zij de natuurlijke microbiologische balans en creëren zo een mensvriendelijke microflora.

Kan ik een review schrijven?

Ja, natuurlijk – die geven ons een boost! Je kunt ons beoordelen op Trustpilot of op onze webshop.

PRODUCTEN

Op welke materialen kan ik YOKUU gebruiken?

Onze Alles-, Vloer- en Glasreinigers zijn 100% veilig voor alle soorten oppervlakken. Alleen onze badkamerreiniger, die iets zuurder is, kan je beter niet gebruiken op kalkhoudende steentypes zoals marmer.

Kan ik mijn sprays gebruiken op textiel?

Dat mag je doen met onze allesreiniger. Je kan hem bijvoorbeeld gebruiken om geurtjes of vlekken uit textiel te verwijderen. Gewoon een paar keer sprayen en laten inwerken. Geurtjes verdwijnen heel snel, maar onze bacteriën hebben iets meer tijd nodig voor vlekken. Als de vlek niet van de eerste keer is verdwenen, herhaal dan gewoon het proces!

Zijn jullie producten ontsmettend? 

Chemische ontsmettingsmiddelen zijn bedoeld om alle soorten bacteriën te doden, wat kan leiden tot de ontwikkeling van schadelijke en resistente bacteriestammen, beter bekend als ‘superbugs’. Uit studies blijkt dat die superbugs langdurige schadelijke gevolgen hebben voor de omgeving en voor onze gezondheid. YOKUU doodt niet, maar werkt integendeel met nuttige bacteriën die je leefomgeving koloniseren en zorgen voor een langdurige bescherming tegen vuil en stof.

Kan ik een eigen geurtje toevoegen aan YOKUU?

Je kunt essentiële oliën toevoegen aan de YOKUU oplossing voor een sterker parfum. Onze bacteriën blijven net zo efficiënt!

Zijn de producten veilig voor kinderen en huisdieren?

Ja! Onze producten zijn volkomen veilig. Op onze producten vind je geen griezelige gevarensymbolen. Ze zijn natuurlijk wel bestemd voor de schoonmaak, niet voor consumptie!


Onze bacteriën zijn door erkende agentschappen geïnspecteerd op voedselveiligheid. Je kunt YOKUU dus zonder problemen gebruiken om je keukenaanrecht schoon te maken.


Al onze bacteriën worden verzameld in de natuur. Geen genetisch gemodificeerde micro-organismes!

Hoelang gaan de producten mee?

De parels gaan tot twee jaar mee in de originele verpakking. Na het bruisen blijft de oplossing nog drie maanden bruikbaar. Je kunt onze producten het beste droog bewaren in een aluminium opbergdoos. Gebruik geen regenwater maar kraantjeswater!

Kan ik mijn sprayfles in de vaatwasmachine stoppen?

Nee, want dan zal de fles stukgaan! Je kan de fles uitspoelen met lauw water, tussen twee parels door.

Heeft YOKUU bepaalde productcertificaten? 

YOKUU draagt het V-label (vegan label). Onze formule bevat geen enkel dierlijk ingrediënt.


YOKUU is lid van ‘1% voor de planeet’. Elk jaar schenken we 1% van onze winst aan een goed doel! Daarnaast steunen we organisaties die zich inzetten voor biodiversiteit en duurzaam bosbeheer.


Het EU Ecolabel draagt YOKUU niet omdat ons product geen kant-en-klare oplossing is (wij werken met oplosbare producten). Soms gaat de vernieuwing sneller dan de wetgeving.

Waar worden de producten gemaakt?

YOKUU producten worden in België ontwikkeld door oprichter Joris Jansen en geproduceerd in Nederland. Al onze ingrediënten worden geproduceerd in de EU.

Is de YOKUU verpakking duurzaam?

Onze parels zijn verpakt in een 100% papieren verpakking. Je kunt onze papieren verpakking sorteren bij je papierafval. Onze plastic flessen worden gemaakt van hoogwaardig plastic, waardoor ze lang meegaan.

Verzenden & retourneren

Naar welke landen verzenden jullie?

We verzenden naar alle landen in de EU en naar het VK. Je vind onze verzendkosten hier..

Kan ik de producten op een of andere manier gratis testen?

Wij zijn ervan overtuigd dat je onze producten geweldig zult vinden, daarom bieden we je de mogelijkheid om ze binnen 30 dagen na ontvangst te retourneren als je niet tevreden bent. In dat geval stuur je gewoon een e-mail naar hi@yokuu.be en dan zorgen wij voor de rest, zonder verdere vragen!

Hmm...
heb je nog een vraag voor ons?

Ook gezien in:

Gratis verzending vanaf € 45

Voor België, Nederland,
Frankrijk & het VK

DEEL YOKUU MET EEN VRIEND(IN)

En ontvang 30% korting op onze producten (meer info hier.!).

1% voor de planeet

Wij doneren een deel van onze inkomsten aan non-profitorganisaties.