FAQ

We helpen je graag verder met al je vraagstukken over YOKUU dus aarzel niet om contact met ons op te nemen en dan antwoorden we zo snel mogelijk!

Ontdek hier veelgestelde vragen


YOKUU 


Vanwaar de naam YOKUU?

YOKUU komt van het woord “shinrin-yoku”, een Japanse therapie waar mensen naar het bos worden gestuurd voor de heilzame werking. Letterlijk vertaald betekent het ‘bosbaden’. YOKUU brengt een stukje natuur terug in huis en laat mensen binnen baden in de goede bacteriën.

Wat is er bijzonder aan YOKUU? 

Onze actieve producten bevatten probiotica. Probiotica zijn levende micro-organismen uit de natuur die wonderen kunnen verrichten als het gaat om reiniging.
De bacteriën blijven na het aanbrengen actief op het oppervlak en breken tot zeven dagen lang continu vet, vuil en geur af. Dat betekent dat vuildeeltjes ook na het schoonmaken nog enkele dagen verwijderd blijven.

Probiotische producten reinigen het oppervlak en laten niet alleen een zichtbaar schoner resultaat achter, maar zijn ook effectief tegen geurtjes. Dat diepe reinigingsproces wordt microscopische reiniging genoemd, omdat probiotica tot in de kleinste voegen reiken.

Na het oplossen van de YOKUU-producten en het aanbrengen ervan op het oppervlak, herstellen ze de natuurlijke microbiologische balans om vervolgens een mensvriendelijke microflora te creëren.

Op welke materialen kan ik YOKUU gebruiken? 

Onze Alles-, Vloer- en Glasreiniger zijn 100% veilig voor elk type oppervlak. Enkel onze Badkamerreiniger, die een beetje zuurder is, kan je best niet gebruiken op kalkhoudende steensoorten zoals marmer.

Kan ik YOKUU vernevelen op textiel? 

Dat kan met onze Allesreiniger. Dat kan je doen om bijvoorbeeld geur of vlekken uit textiel te halen. Gewoon een paar keer sprayen en laten intrekken. Geuren verdwijnen erg snel, maar voor vlekken hebben onze bacteriën wat meer tijd nodig. Indien de vlek er de eerste keer nog niet uit is, even herhalen!

Kan het als ontsmettingsmiddel gebruikt worden? 

Chemische desinfectiemiddelen zijn bedoeld om alle soorten bacteriën te elimineren. Wat kan leiden tot het ontstaan van schadelijke en resistente bacteriestrengen, zogenaamde "superbacteriën". Studies tonen aan dat deze superbacteriën kunnen leiden tot langdurige schadelijke effecten op zowel het milieu als onze gezondheid. YOKUU doodt niet, maar brengt juist goede bacteriën aan die zich nestelen in je leefomgeving en die langdurig beschermen tegen viezigheid.

Kan ik zelf geur toevoegen aan YOKUU?

Je kan etherisch oliën toevoegen aan de YOKUU-oplossing voor extra geurbeleving. Onze bacteriën blijven even effectief werken!

Is YOKUU veilig voor kind/dier/voedsel? 

Ja! Ons eindproduct is volledig vrij van gevaren. Geen gevaartekens op onze producten. Natuurlijk dienen onze ze wel om oppervlakken mee schoon te maken. Echt lekker zijn ze niet.

Onze bacteriën zijn door erkende instanties gecontroleerd op voedselveiligheid. Geen probleem dus om je aanrecht schoon te maken met YOKUU.

Al onze bacteriën zijn geoogst vanuit natuurlijke landschappen. Geen genetisch gewijzigde micro-organismen dus!

Hoelang blijft YOKUU goed? Hoe kan ik YOKUU best bewaren? 

De parels blijven twee jaar goed in het zakje. Eens opgelost blijft de oplossing drie maanden goed. Onze producten kan je best droog opbergen in een aluminium doosje. Gebruik geen regenwater, maar kraanwater!

Kan ik de spray in de vaatwasmachine steken? 

Nee, want dan gaat de fles kapot! Tussen twee parels door kan je de fles eens spoelen met lauw water.

Hebben jullie productcertificaten? 

YOKUU beschikt over het V-label (vegan label). Onze formule is volledig vrij van dierlijke ingrediënten.

YOKUU is lid van ‘1% for planet’. Jaarlijks geven we 1% van onze omzet aan het goede doel! Daarnaast ondersteunen we organisaties die zich inzetten voor biodiversiteit en duurzaam bosbeheer.

YOKUU beschikt spijtig genoeg niet over het EU Ecolabel omdat ons product geen gebruiksklare oplossing is (omwille van onze oplosbare producten). Innovatie is soms sneller dan wetgeving. 😉

Worden de parels lokaal geproduceerd? 

De YOKUU-producten worden ontwikkeld in België, door de oprichter Joris Jansen, en geproduceerd in Nederland. Al onze ingrediënten worden geproduceerd in de EU.

Zijn jullie verpakkingen ecologisch?

Onze parels zijn verpakt in 100% papieren verpakking. Je kan onze papieren wrappers dus bij het oud papier doen. Onze plastic flessen zijn gemaakt van hoogwaardig plastic, waardoor ze staan voor een lange levensduur.

VERZENDING & returns


Naar welke landen verzenden jullie?

Vandaag verzenden wij naar alle landen binnen de EU:
- Binnen België kost verzending €4.5, met gratis verzending vanaf €30.
- Naar Nederland kost verzending €7, met gratis verzending vanaf €30.
- Naar de rest van Europa geldt een verzendingskost van €10.

Spijtig genoeg is verzending buiten de EU op dit moment nog niet mogelijk.

Ik twijfel nog om met jullie producten aan de slag te gaan. Is er een manier om de producten gratis te testen?

Omdat wij er zo van overtuigd zijn dat je van onze producten gaat houden, bieden wij jullie de mogelijkheid aan om jullie producten binnen de 30 dagen na ontvangst terug te sturen indien je niet tevreden bent. Is dit het geval? Stuur dan gewoon een mailtje naar hi@yokuu.be en wij zorgen voor de rest, no questions asked!

Winkelpunten


Kan ik winkelpunt, partner of ambassadeur worden van YOKUU? 

Graag 😊 Stuur een mailtje naar hi@yokuu.be en we nemen contact met je op!

Staat je vraag niet tussen de FAQ?

 Contacteer ons!