Herstel de

natuurlijke balans!

Het overmatig gebruik van desinfecterende middelen en klassieke, chemische schoonmaakproducten zorgt voor een disbalans tussen mens en natuur. Het is tijd voor een nieuw hygiënetijdperk waarbij gezonde bacteriën als natuurlijke bondgenoten onze woningen reinigen, net als in het bos. Zo herstellen we de balans. En dit alles op een circulaire manier. De schoonmaakwereld op zijn kop!

Nadelen van desinfecterende middelen:


Verlies aan biodiversiteit

Goede bacteriën spelen een cruciale rol voor ons lichaam. Ze trainen ons immuunsysteem. Door overmatig steriele ruimten verliezen we het contact met onze oude vrienden en gaat ons immuunsysteem achteruit, met een toename in allergieën als gevolg.

Multiresistente bacteriën

Door het overdadig gebruik van desinfecterende middelen, worden bacteriën alsmaar resistenter en gevaarlijker. Jaarlijks sterven er wereldwijd 700.000 mensen aan resistente ziekenhuisbacteriën. Volgens de WHO staat dit probleem in de top 3 van belangrijkste risico’s voor de volksgezondheid.

Gevaarlijke chemische producten

Er gebeuren jaarlijks duizenden ongevallen met chemische producten. Hierbij zijn kinderen vaak het slachtoffer en de gevolgen kunnen ernstig zijn.

YOKUU, wij doen het 

anders!

YOKUU gelooft dat een samenwerking tussen mens en natuur veel voordeliger en vooral gezonder is. Het herstel van de natuurlijke balans in huis is een noodzaak.


Deze missie trekken we door in onze naam. YOKUU komt namelijk van het Japanse woord ‘shinrin-yoku’, een Japanse therapie waar mensen naar het bos worden gestuurd voor de heilzame werking. Letterlijk vertaald betekent het ‘bosbaden’. YOKUU brengt een stukje bos terug in huis en laat mensen binnen baden in goede bacteriën!

Wil jij de natuurlijke balans mee 

herstellen?